fbpx
IZRADA ZIDOVA OD UMJETNOG BILJA

Umjetni zeleni zidovi imaju nekoliko prednosti u odnosu na korištenje pravih biljaka . Mogu se koristiti za stambene i komercijalne projekte, a popularni su  u apartmanima, dvorištima, balkonima, trgovinama , salonima (frizerskim i beauty) , uredima i recepcijama.

Ako pokušavate odlučiti želite li kupiti prave ili lažne biljke za svoj vertikalni vrt, dobra je ideja uzeti u obzir ove prednosti :

Prednosti umjetnih biljaka u odnosu na stvarne biljke:

  • Niži troškovi održavanja 
  • Nikad ga ne treba zalijevati
  • Ne zahtijevaju pesticide ili gnojiva
  • Ne treba im sunčeva svjetlost da bi preživjeli

Ukoliko ste se odlučili za umjetne zelene zidove ovdje ću Vam pokazati kako da ih jednostavno izradite u željenom prostoru.  Za današnji projekat “Uradi sam” potrebni su zeleni paneli koje će te jako jednostavno posložiti , prednost im je šta se mogu rezati i tako ispuniti sve prazne prostore na površini gdje bi cijeli komad zelenog panela bio prevelik . Bez obzira kako ste zamislil izraditi zeleni zid , dali ga želite uokviriti ili ostaviti takav kakav je , zabavljat ćete se kada vidite kako se Vaša vizija oživljava uz svako postavljanje biljaka na zelenoj pozadini . Nastavite čitati kako biste lako slijedili upute za projekat i još mnogo toga ….. 

Ljepota umjetnih biljnih panela je činjenica da već imaju podlogu od rešetke , koja će Vam dobro doći dok na zelenu pozadinu pričvrstite biljke . Kada je riječ o odabiru umjetnih biljaka , pokušajte odabrati one koje se Vama osobno sviđaju , u izradi nema pravila koliko i koje vrste koristiti , u konačnici svaki zid je jedinstven i preljepo ispadne na samome kraju . Npr. sukulenti i paprati tako savršeno izgledaju da je teško reći dali je bilje stvarno ili lažno , ono čak i na sam dodir ostavlja dojam poput pravoga. Da bi ste svom zidu dali zanimljiv , raznolik izgled , odlučite se za različite boje i oblike listova , nemojte se okljevati s odabirom kao šta je palmino lišće ili list popularne monstere , najvažnije je da se zabavite. 
 

SPREMNI ZA POČETAK? – Evo vaših jednostavnih koraka :

1. budući da se koriste gotovi zeleni paneli , ovo je jednostavno za spajanje nekoliko komada zajedno , te ih vezicama za kabele spojite jedan za drugi 

2.predlažem da postavite pozadinu na zemlju i isprobate nekoliko aranžmana prije nego što trajno učvrstite bilo šta , ovo će Vam dati vremena za igru sa dizajnom i pronalaženje pravog sastava bilja za Vas . Budući da ćete vjerovatno upotrebiti razne nijanse zelene , kao i druge nijanse po vašem izboru , osigurajte da su svjetliji i tamniji tonovi ravnomjerno raspoređeni za maksimalan učinak .

 3. kada ste zadovoljni izgledom , koristite vezice za kabele kako bi ste učvrstili biljke na pozadinu . 

4. nastavite dodavati umjetno zelenilo na bilo koja područja koja želite ukrasiti , smatrajte to “glazurom na torti “ vašeg projekta! Zabavite se nadopunjujući ga i stvorite gotov proizvod koji ćete apsolutno voljeti . 

5.  čekić i nekoliko čavala lako mogu učvrstiti Vaš zeleni zid , pogotovo ako nije prevelik , ukoliko se radi o većim dimenzijama tada ga jednostavno učvrtite na više mjesta , ovisno o površini na koju postavljate , učvrstiti možete šarafima ili tiplama ispod koje ste postavili okrugli podložak kako bi zid ostao dugo vremena čvrst . 

6. Vaš zid je gotov , a odabir i kupnju umjetnih biljaka možete pogledati ovdje 

Translate »

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.